Van Heidebeek naar Kiev, 1700 km en uren reizen. - Reisverslag uit Olefirovka, Oekraïne van Oekraïne GO team - WaarBenJij.nu Van Heidebeek naar Kiev, 1700 km en uren reizen. - Reisverslag uit Olefirovka, Oekraïne van Oekraïne GO team - WaarBenJij.nu

Van Heidebeek naar Kiev, 1700 km en uren reizen.

Door: goteamoekraine2012

Blijf op de hoogte en volg Oekraïne

18 Juli 2012 | Oekraïne, Olefirovka

Drie dagen geleden, op maandag, zijn we van de JmeO Heidebeek om 9.30 naar Heidebeek gebracht in busjes. Hier moesten we wachten op onze trein die ons naar Schiphol zou brengen en het voelde alsof het feest begonnen was, hoewel naar Oekraïne gaan nog irreëel leek. We zijn toen we onze koffie op hadden en de trein eraan kwam in het stilte coupé gaan zitten om hier alles behalve stil te zijn en als we daar niet de enige waren hadden we menig boze blik kunnen verwachten.

Na een uur waren we op Schiphol aangekomen waar we direct moesten inchecken, dat wil zeggen allemaal behalve Jolinde en Maartje die we pas in Frankfurt weer zouden zien. Hier hebben we nog een flink uur van de Starbucks kunnen genieten voordat we moesten boarden. Ondertussen was het duidelijk dat het, ondanks dat alles goed ging en we absoluut geen reden hadden om ons druk te maken, toch enigszins spannend. Zeker omdat we niet meer compleet waren en we ze pas na een uur of 6 in Frankfurt terug zouden zien.

Ik laat het hierbij en een ander zal het van mij over nemen. Groetjes van iedereen hier,

Kenneth

Toen we in Frankfurt aankwamen was het eerste wat opviel dat we niet meer in het mooie keurig ingerichte Schiphol waren. Hoewel de paar winkeltjes er hier netjes uitzagen waren de muren saai geverfd en lag het plafond open op veel plekken. Aannemend dat ze aan het verbouwen waren trokken we, ik in ieder geval, ons er niet zo veel van aan. Nu was het zo dat we hier nog een uur of 5 moesten blijven dus we waren gedwongen om wat leuks te doen te vinden. Na een heleboel geurtjes te hebben geroken, gekeurd, opgedaan te hebben en later ook wat eten gehaald te hebben begon de verveling toch in te zetten. De ene vond daarom zijn vermaak in een goed boek, de ander ging een sudoku maken en een volgende is in een schrift gaan schrijven en bijbel lezen. Helaas was het voor de meesten, waaronder ik, toch een beetje te lang voor het goede. Natuurlijk waren we verschrikkelijk blij en dat Maartje en Jolinde veilig op het vliegtuig zaten en ze slechts 6 minuten vertraging hadden maar na 4à5 uur was onder anderen ik er toch wel doorheen. Toen we hoorden dat Maartje en Jolinde aangekomen waren werden we allemaal toch weer wat opgewekter en hebben we chocolade-marsepein voor hun gekocht. Helaas konden we hun niet verwelkomen in de club omdat we al het volgende vliegtuig in moesten. We werden in een bus naar het vliegtuig gebracht en hadden in de bus, hoewel we ze niet verstonden, veel plezier met een aantal mensen uit Oekraïne door ‘met handen en voeten’ kenbaar te maken wat we bedoelden.

Eenmaal in het vliegtuig hebben we onze laatste pasta gekregen voor bijna drie weken. Heerlijk was het om nog even iets bekends te kunnen eten voordat we in een land zouden komen waar gerechten op ons zaten te wachten waarvan de meesten nog nooit gehoord hadden. Om een uur of 1, Oekraïense tijd, vlogen we over Kiev en konden we zien hoe uitgestrekt deze stad met drie was. Na een ietwat ruwe landing over een landingsbaan die vol gaten leek te zitten waren we eindelijk aangekomen. Hier stond Stepan ons met een busje, en chauffeur op te wachten om ons in de Oekraïne welkom te heten en ons naar onze appartementen te brengen waar we de nacht door zouden brengen voor we naar Olefirivka zouden gaan de volgende dag. De dames werden eerst met hun bagage afgezet bij hun appartement waar Stepan hun naar hun appartement bracht. Daarna heeft hij ons weggebracht en hebben om ons daarna heerlijk alleen te laten om te gaan slapen. In ons appartement hebben Arjan en Koen in een van de twee slaapkamers geslapen, Gerda en Lonneke in de kamer met het grote zachte tweepersoons bed ook wel de prinsessenkamer genaamd. En hebben ik en Onno op de bank geslapen die uitermate comfortabel bleek. Ook voor het ontbijt was gezorgd en toen hier konden we na lekker gedoucht te hebben genieten van Oekraïens brood, cornflakes, fruit en muffins die speciaal voor ons gebakken waren. We waren, naar mijn mening, hartelijk verwelkomt en in de watten gelegd zodat we uitgerust wakker zouden zijn voor de reis van 5à6 uur die we de na de paar uurtjes slaap moesten maken.

• 18 Juli 2012 - 14:37

Anna:

super leuk om iets van jullie te lezen.
    Hoop dat jullie tijd over hebben om dat
    te blijven doen. Ik ben heel benieuwd naar jullie belevingen!!!
    We leven met jullie mee, God`s zegen toegewenst.
    knuffel Anna Klaas en Tom

• 18 Juli 2012 - 17:01

Mieneke:

Fijn om iets van jullie te vernemen.
    blijf jullie volgen

• 18 Juli 2012 - 17:27

Aranka Ter Veer:

Hallo Allemaal!

Wat fijn om te lezen dat jullie veilig zijn aangekomen en een goede reis hebben gehad. Wij wensen jullie Gods zegen toe de komende tijd. Wij blijven jullie zeker volgen. See you!!!

Liefs Mark, Aranka en Amy ter Veer

• 18 Juli 2012 - 19:27

Margriet:

he lieve mensen fijn dat alles goed gaat en dat jullie zo gastvrij onthaald zijn. Geniet van alles, zoals die lekkere muffins en van het mooie weer. ( stuur ons ook even wat van die zon). Ik wens jullie veel zegen bij alles wat jullie doen en nog gaan doen. Hou de blog maar goed bijwant het is seper fijn om alle belevingen te lezen. Veel liefs en een dikke knuf. (natuurlijk voor iedereen maar in het bijzonder voor Corian.)

• 18 Juli 2012 - 21:53

Janet Drenth:

Ha, wat fijn om iets te horen, ik zat elke dag al even te checken..Goede berichten en een goed ontvangst daar..Zou mooi zijn als jullie iets van het progamma kunnen melden, kunnen we voor jullie bidden!Het verslag is erg leuk om te lezen, voor het thuisfront !liefs en blessings! xx voor jolinde

• 19 Juli 2012 - 06:23

Patricia:

Leuk om te lezen. Ik zie uit naar het volgende verhaal.
    Succes allemaal!

• 19 Juli 2012 - 09:26

Jakobienmulder:

Hoi allemaal,

Goed om te lezen, dat jullie veilig aangekomen zijn in Oekraïne! Heel veel succes met z'n allen en bovenal Gods zegen! Groetjes Jakobien

• 19 Juli 2012 - 16:31

Jolanda Schneider:

Leuk om jullie avontuur te volgen!
    Gods zegen

• 21 Juli 2012 - 11:53

Oma En Opa Veenstra.:

Hebben jullie het een beetje naar zin,
    we hopen van wel.Wij wensen jullie een hele fijne zondag toe, en een gezegende dag met de heilige Geest.
    hartelijke groeten
    van Azaleastraat 77 M.S.K. doei

• 21 Juli 2012 - 20:57

Aafke Van De Geest:

Leuk om jullie verhalen te lezen.
    Morgen jullie 1e zondag in de oekraïne dat zal ook wel weer voor een verhaal zorgen, zie er naar uit! Knuffel voor de hele groep, liefs Aafke

• 21 Juli 2012 - 21:53

Karin Maria:

Dag meissie Maartje Maria. Mis je wel hoor, hoop dat alles goed gaat. Groet aan allemaal.

Verslag uit: Oekraïne, Olefirovka

Oekraïne

Dit is het reisverslag van een supertof team die gezamenlijk een zendingsreis maken naar Oekraïne. Ons team bestaat uit de volgende kanjers: Onno Veerhoek, Liszy Heemink, Adinda Postma, Maartje Hoeksema, Jolinde Drenth, Kenneth Maduro, Corian Velema, Koen Drenthe, Tamara Veenstra, Lonneke Idema, Arjan en Gerda Idema. Vanuit Jeugd met een Opdracht (GO teams) zullen we worden uitgezonden. Op 13 juli starten we met ons avontuur. We beginnen een voorbereiding van 3 dagen: GO fest, waar we ons gaan voorbereiden op dat wat komen gaat. Op 16 juli vertrekken we vanaf Schiphol, via een tussenstop in Frankfurt, naar Kiev in Oekraïne. Oekraïne is een land dat erg verdeeld is geweest. De situatie voor veel gezinnen in dit land is uitzichtloos. Er is armoede, werkeloosheid en veel mensen zijn verslaafd aan alcohol. Daardoor kunnen ouders vaak niet goed voor hun kinderen zorgen. Ons doel zal zijn door zorg en liefde te laten zien dat God de kinderen in Oekraïne waardevol vindt. Daarvoor zullen we verschillende plekken gaan bezoeken waar we in aanraking zullen komen met kinderen. We zullen o.a. naar een ziekenhuis en weeshuizen gaan waar er voor achtergelaten kinderen wordt gezorgd. We willen Gods liefde doorgeven door gezelligheid, liefde en het uitdelen van verzorgingsproducten. Vanuit Mercy Trucks is er een vrachtwagen waarin een behandelkamer van een tandarts is. We zullen als team kinderprogramma's organiseren wanneer de ouders of andere gezinsleden een behandeling krijgen. Daarnaast zullen we meewerken met verschillende plaatselijke gemeenten en jeugdgroepen, meewerken aan een jongerenkamp etc. etc. Kortom: God kennen en Hem bekend maken!!

Actief sinds 02 Juli 2012